Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Päronkaka med lime
Päronkaka med lime
1 tim
Efterrätt
•
Se kommentarer
Vår päronkaka är krämig och god, men använd fasta päron så att den inte blir för lös.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3767)
45 min
Smulpaj
(2007)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(669)
Budget
Glutenfri rabarberpaj
(17)
35 min
Havresmulpaj
(791)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Skala och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och lägg dem i en ugnssäker form.
Mixa eller mal mandeln. Rör ihop smör, socker, limeskal, limesaft, mandel och äggulor.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Bred smeten över päronen.
Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
Sikta gärna över florsocker och servera med vaniljsås.
Klart!
Ingredienser
Fasta päron
5
Oskållad mandel
1 dl
Rumsvarmt Svenskt Smör från Arla®
100 g
Strösocker
1½ dl
Lime
rivet skal och pressad saft av 1
Ägg
2
Till servering:
Dreamy Dessert® Klassisk vaniljsås
5 dl
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3767)
45 min
Smulpaj
(2007)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(669)
Budget
Glutenfri rabarberpaj
(17)
35 min
Havresmulpaj
(791)
10 min
Smuldeg
(194)
60+ min
Äppelpaj
(194)
Budget
60+ min
Smulpaj med äpple
(630)
45 min
Knäckig blåbärspaj
(44)
Budget
35 min
Rabarbersmulpaj
(24)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum