Päronkaka med mandelmassa

40 min Efterrätt Fika
Frysbar
Päronkaka med mandelmassa

Jättegod sockerkaka med smak av päron, mandel, vanilj och kanel. Kvarg med vanilj ger god smak och gör kakan saftig och hållbar.

Ingredienser

Ägg
2
Strösocker
1 dl
100 g
1 dl
Riven mandelmassa
100 g
Vetemjöl
3½ dl
Bakpulver
1½ tsk
Malen kanel
1 tsk
Päron
2

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en sockerkaksform.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och rör ner det i smeten. Tillsätt kvarg och mandelmassa.
  • Blanda mjöl, bakpulver och hälften av kanelen. Rör ner det och fördela smeten i formen.
  • Kärna ur och skär päronet i klyftor. Stick ner dem till hälften i smeten. Pudra över resten av kanelen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 45 – 55 min.
  • Låt kakan svalna.
Klart!
https://www.arla.se/recept/paronkaka-med-mandelmassa/