Päronmarmelad

Päronmarmelad

1 tim
Den är marmeladen lyfter fram päronsmaken med lite syra från citron och mjuka vaniljtoner.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/paronmarmelad/

Gör så här

  • Skala, kärna ur och skär päronen i små bitar. Lägg päron, pressad citron, urskrapad vaniljstång och socker i en kastrull.
  • Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 min. Tillsätt citronsyran och häll upp i rena burkar.
  • Sätt på locket och låt kallna. Förvara i kyl.
Klart!
Energi:

2165 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 511 g
Fett: 1 g

Ingredienser

Päron
1½ kg
Pressad citron
1
Vaniljstång
1
Syltsocker
4 dl
Citronsyra
1 tsk