Påsktårta
8 tim
Dessert
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
&format=webp)
Underbart gott recept på påsktårta! Den här vackra påsktårtan är verkligen mödan värd att baka. Både frisk och krämig med hallonmusse och citronmousse och garnerad med färsk passionsfrukt, färska hallon och ätliga blommor. Denna tårta ett riktigt konstverk att pryda påskbuffén med.

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Tårtbotten:
Stora ägg eller 3 små
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
1 dl |
Vetemjöl
|
½ dl |
Potatismjöl
|
½ dl |
Bakpulver
|
¾ tsk |
Hallonmousse:
Gelatinblad
|
3 |
---|---|
Hallon
|
250 g |
Strösocker
|
½ dl |
2 dl |
Citronmousse:
Gelatinblad
|
3 |
---|---|
Pressad citron
|
2 msk |
Strösocker
|
½ dl |
150 g | |
2 dl |
Passionsfrukter
|
|
---|---|
Färska hallon
|
|
Färsk mynta och ätbara blommor
|
Gör så här
Tårtbotten:
Hallonmousse:
Citronmousse:
Använd gärna en plastremsa i formen för att få en finare kant på tårtan.
För att få en randig tårta som på bilden behöver du en form som är 18 cm i diameter för att bygga tårtan i. Tårtbottnen, som gräddas i en 20 cm stor form, krymper nämligen lite under gräddningen.
Näringsvärden, per bit
Energi:
387 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 8 g |
Kolhydrater: | 34 g |
Fett: | 24 g |

