Pasta med burrata

40 min Huvudrätt
Pasta med burrata

Burrata är en blandning av mozzarella och grädde – den yttre delen är som mozzarella, medan insidan är fylld med en krämig blandning av ostmassa och grädde - underbart gott! Att servera denna krämiga ost till pasta med tomatsås är succé! Toppa med rostade pinjenötter och färsk basilika!

Nytt

Ingredienser

Vitlöksklyftor
3
Morötter
2
Blekselleri
2 stjälkar
2 msk
Tomatpuré
2 msk
Konserverade hela tomater
1 burk
Chili flakes
½ tsk
Vatten
2 dl
Salt
1 tsk
½ dl
Färsk basilika
½ kruka
Pasta linguine
360 g
Burrata
2
Färsk basilika
½ kruka
Pinjenötter, rostade
25 g
Kallpressad olivolja
1 msk

Gör så här

  • Skala och skiva vitlöken. Skala och skär morötterna i små tärningar. Tärna sellerin.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en kastrull. Fräs vitlök, morot och selleri på svag värme 2-3 min.
  • Tillsätt tomatpuré, tomater och chili flakes. Skölj ur tomatburken med 2 dl vatten och häll ner i såsen. Salta och sjud såsen utan lock minst 15 min.
  • Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Häll ner grädden och lägg i grovhackad basilika, både stjälkar och blad från halva krukan, i såsen. Mixa såsen slät. Vänd ner väl avrunnen pasta. Blanda väl.
  • Toppa pastan med halverad burrata, resterande basilika och rostade pinjenötter.
  • Ringla över lite olivolja och ta några drag med pepparkvarnen. Servera pasta med burrata direkt!
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

659 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 5,7 g
Protein: 18,6 g
Kolhydrater: 75,5 g
Fett: 31,3 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-burrata/