Pasta med tonfisksås

15 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag Varmrätt
Pasta med tonfisksås

Pasta med tonfisksås är en rätt som verkligen mättar bra. Såsen är riktigt smakrik och lättlagad och den har ett härligt sting från smaksatt crème fraiche. Om det blir någon mat över är detta den perfekta rätten att lägga i matlådan - faktiskt riktigt god att äta även när den är kall!

Ingredienser

Pasta penne
360 g
Broccolibuketter
250 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Olivolja
1 msk
Konserverade körsbärstomater
400 g
2 dl
Kapris
3 msk
Tonfisk i vatten (à 170 g)
2 burkar
Torkad oregano
2 tsk
Salt

Gör så här

  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Låt broccoli koka med pastan de sista 3 minuterna.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olivolja i en kastrull.
  • Blanda ner tomater, crème fraiche och kapris. Sjud 5–6 min.
  • Blanda ner avrunnen tonfisk och oregano i tomatsåsen och låt allt bli varmt. Vänd ner pasta och broccoli. Smaka av med salt.
  • Servera pasta med tonfisksås direkt!
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

532 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 6,8 g
Protein: 31,4 g
Kolhydrater: 75,5 g
Fett: 11 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-kramig-tonfisksas/