Pasta med pesto svedese

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Pasta med pesto svedese

Rustik pasta med rotfrukter och en svensk variant av pesto med persilja, basilika och gräddfil. Det går utmärkt att koka rotfrukterna direkt i pastavattnet.

Ingredienser

Pasta
200 g
Rotfrukter t ex kålrot , morot , palsternacka, selleri
400 g
Färska blandade örter, hackade
½ dl

Sås:

Grovhackad färsk persilja
2 dl
Grovhackad färsk basilika
2 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Vitlöksklyftor
2
Valnötter
6
3 dl
1 dl

Gör så här

  • Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare och kör tills allt är blandat.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skala rotsakerna och skär dem i tunna strimlor. Lägg ner dem i pastavattnet när det återstår 5 min av koktiden.
  • Häll av vattnet och rör i smör och örter.
  • Servera den kalla såsen till den heta pastan.
Klart!

Såsen kan förberedas helt.

https://www.arla.se/recept/pasta-med-pesto-svedese/