Pasta med spenat och vitlök

Pasta med spenat och vitlök

20 min Huvudrätt
Pasta med spenat och vitlök är en skön vardagsrätt att ta till när tiden är knapp. Spenat, vitlök och ostsås - med nykokt pasta går det inte att misslyckas med denna middag. Toppa nylagad pasta med krispiga nötter, hyvlad parmesan och färsk basilika.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-med-spenat-och-vitlok/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Skala och finhacka vitlöken. Hetta upp smör- & rapsolja i en traktörpanna. Fräs vitlök och spenat tills spenaten har tinat.
  • Tillsätt pastasåsen till traktörpannan och låt allt bli varmt.
  • Blanda väl avrunnen pasta med spenatsåsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa med hyvlad parmesanost, nötter och basilikablad.
  • Servera spenat- och vitlökspastan direkt.
Klart!

Ingredienser

Pasta penne
360 g
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Fryst bladspenat
250 g
Kelda® pastasås mild ost
4 dl
Till servering:
Parmesanost
150 g
Hackade pistagenötter
50 g
Färsk basilika
1 kruka