Pasta med krämig svampsås och halloumi

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Pasta med krämig svampsås och halloumi

När du är sugen på något riktigt krämigt, lättlagat och gott är det denna pasta du ska laga! En vegetarisk pasta med vitlöksstekt zucchini, krämig svampsås och halloumi. Toppa med färsk persilja och servera bums!

Ingredienser

Pasta penne
360 g
Kelda® Pastasås svamp & ost
4 dl
Liten zucchini
1
Svamp, gärna kantareller
100 g
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Salt och svartpeppar
1
Halloumi
150 g
Färsk persilja
1 kruka

Gör så här

  • Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet.
  • Tärna zucchinin och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs zucchini, svamp och vitlök i smör-&rapsolja i en rymlig kastrull. Salta och peppra. Häll på såsen och låt allt bli varmt.
  • Skiva och stek osten gyllene i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Blanda väl avrunnen pasta med såsen. Toppa med nystekt halloumi och hackad persilja.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

590 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/pasta-med-svampsas-och-halloumi/