Pastagratäng med kyckling
30 min
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Pastagratäng med kyckling är en god rätt att servera till vardags. Koka pastan riktigt al dente och förstek kycklingen så den får en fin färg innan du vänder ihop allt med en krämig sås gjord på vitost och soltorkade tomater. Toppa med lite färska tomater och bladspenat för en extra färgklick!
Ingredienser
Pasta penne
|
360 g |
---|---|
Kycklingbröst
|
400 g |
2 msk | |
Salt och svartpeppar
|
|
Soltorkade tomater i olja
|
200 g |
Vitlöksklyfta
|
1 |
2½ dl | |
Vatten från pastakoket
|
1½ dl |
Kycklingfond
|
1 msk |
150 g | |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Färsk timjan, finhackad
|
1 msk |
Topping:
Cocktailtomater
|
250 g |
---|---|
Babyspenat
|
65 g |
Färsk timjan
|
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
582 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 7,6 g |
Protein: | 31,3 g |
Kolhydrater: | 56,3 g |
Fett: | 25,6 g |

