Pastagratäng med mozzarella

Pastagratäng med mozzarella

25 min Huvudrätt
Pastagratäng är en perfekt maträtt om du gillar lasagne, men drar dig för att det tar tid. Och suveränt om du har överbliven pasta i kylen. Denna pastagratäng innehåller rikligt med mozzarella, färsk spenat, rökt kalkon och soltorkade tomater.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pastagratang-med-mozzarella/

Gör så här

  • Sätt ugnen 225° eller 200° varmluft.
  • Koka pastan 3 min och låt spenaten koka med halva tiden. Låt pasta och spenat rinna av. Lägg över i en smord ugnsform
  • Strimla kalkon och tärna zucchini. Blanda ner med pastan.
  • Tillsätt matlagningsgrädde, pesto, soltorkade tomater och hälften av mozzarellan. Salta och blanda väl.
  • Skiva tomaterna och fördela dem över gratängen. Strö över resterande mozzarella och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
  • Toppa pastagratäng med färsk basilika.
Klart!

Ingredienser

Pasta farfalle
300 g
Babyspenat
250 g
Rökt kalkon
120 g
Zucchini
½
5 dl
Pesto
3 msk
Hackade soltorkade tomater
2 msk
300 g
Salt
1 tsk
Tomater
2
Färsk basilika
1 kruka