Pepparkakspannkakor
20 min
Brunch
Efterrätt
Frukost
•
&format=webp)
Dessa rara pepparkakspannkakor är en fröjd att bjuda på i adventstider. Det är amerikanska pannkakaor smaksatta med pepparkakskryddor och serverade med lingongrädde. Vi steker dessa i pepparkaksformar för den fina formen, men det går såklart lika bra att steka dessa som små plättar!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Bakpulver
|
2 tsk |
Strösocker
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Malen kanel
|
2 tsk |
Malen kardemumma
|
2 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Ägg
|
1 |
3 dl | |
½ dl | |
Frysta lingon
|
1 dl |
Till servering:
Lönnsirap
|
|
---|---|
2 dl | |
Lingon
|
2 msk |
Gör så här
Supersnabb brynt smör och lönnsirap-sås till pannkakorna? Smält lite Bregott Brynt Smör i mikron och vispa ner lagom mängd lönnsirap. Och vips, så har du den godaste såsen till dina pepparpannkakor.
Näringsvärden, per styck exkl. tillbehör
Energi:
143 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 18 g |
Fett: | 6 g |

