Persiljejärpar
40 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Saftiga och smakrika persiljejärpar som är en riktig husmansklassiker. Passar fint både till vardag och fest.
Ingredienser
Blandfärs
|
500 g |
---|---|
2 dl | |
Ströbröd
|
1 dl |
Ägg
|
1 |
Tomatpuré
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
½ tsk |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Potatismos:
Mjölig potatis
|
1 kg |
---|---|
2 dl | |
25 g | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
Till servering:
Saltgurkor eller pressgurka
|
|
---|---|
Rårörda lingon
|
Gör så här
Potatismos:
Servera gärna järparna med gräddsås!
Näringsvärden, per port inkl. tillbehör
Energi:
717 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 33 g |
Kolhydrater: | 63 g |
Fett: | 35 g |

