Pestopaj

Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Pestopaj

Recept på en supergod paj med italienska smaker. Dinkelmjöl och kvarg ger ostpajen ett lägre GI än vanlig paj.

Ingredienser

Fyllning:

Färsk basilika
2 krukor
Ägg
3
1¾ dl
1 dl
150 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyftor
2
Rostade pinjenötter
1 dl

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  • Nagga med en gaffel. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Hacka basilikan. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika.
  • Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna. Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

540 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 21 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 43 g
https://www.arla.se/recept/pestopaj/