Petits-choux med löjrom och hummer

1 tim Afternoon tea Buffé Förrätt
Frysbar
Petits-choux med löjrom och hummer

Petits-choux, franska små tilltugg, med lyxig fyllning på smetana, hummerkött och löjrom. Perfekt till nyårsfirandet eller som drinktilltugg på festen. Dessutom kan du baka petits-chouxerna i förväg.

Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Ingredienser

75 g
Vatten
1¾ dl
Tomatpuré
1½ msk
Vetemjöl
2 dl
Ägg
3

Fyllning:

2 dl
Riven färsk ingefära
1 msk
Grovmalen svartpeppar
2 krm
Finhackad färsk gräslök
½ dl
Löjrom
50 g
Grovhackat hummerkött
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Koka upp smör, vatten och tomatpuré i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig vispning.
  • Ta från värmen och tillsätt äggen ett i taget under vispning tills degen är blank och släpper från kanterna.
  • Klicka ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna.
  • Vispa smetana och smaksätt med ingefära, svartpeppar och gräslök.
  • Hit kan du förbereda.
  • Skär ett lock på varje petit-choux, lägg på fyllningen och toppa med löjrom, hummer och ev gräslök.
Klart!

Petitx-chouxerna kan bakas dagen innan. Toppa dem ev med svarta sesamfrön innan gräddning. Öppna gärna ugnsluckan någon gång under gäddningen för att släppa ut ångan från ugnen.

Näringsvärden, per st

Energi:

90 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/petit-choux-bollar-med-lojrom-och-hummer/