Petits-choux med löjrom och hummer
1 tim
Afternoon tea
Buffé
Förrätt
Frysbar
•

Petits-choux, franska små tilltugg, med lyxig fyllning på smetana, hummerkött och löjrom. Perfekt till nyårsfirandet eller som drinktilltugg på festen. Dessutom kan du baka petits-chouxerna i förväg.

Ingredienser
75 g | |
Vatten
|
1¾ dl |
Tomatpuré
|
1½ msk |
Vetemjöl
|
2 dl |
Ägg
|
3 |
Fyllning:
2 dl | |
Riven färsk ingefära
|
1 msk |
Grovmalen svartpeppar
|
2 krm |
Finhackad färsk gräslök
|
½ dl |
Löjrom
|
50 g |
Grovhackat hummerkött
|
50 g |
Gör så här
Petitx-chouxerna kan bakas dagen innan. Toppa dem ev med svarta sesamfrön innan gräddning. Öppna gärna ugnsluckan någon gång under gäddningen för att släppa ut ångan från ugnen.
Näringsvärden, per st
Energi:
90 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 7 g |

