Pho
2 tim
Huvudrätt
•

Pho är en vietnamesisk nudelsoppa med mycket aromatiska kryddor. Riktig streetfood när den är som bäst. Klassisk pho kokas med ben, men vi har förenklat den något. Den är smaksatt med kanel, kardemumma och kryddnejlika, så det är underbara dofter som sprider sig i köket när buljongen kokas!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Buljong:
Gula lökar
|
3 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
8 |
Färsk ingefära
|
200 g |
Högrev
|
400 g |
Vatten
|
1½ liter |
Oxfond
|
3 msk |
Fisksås
|
½ dl |
Kanelstänger
|
2 |
Hela kryddnejlikor
|
10 |
Grön kardemumma
|
10 |
Korianderfrön
|
2 msk |
Farinsocker
|
2 msk |
Toppings:
Silverlök
|
1 |
---|---|
Färsk grön chili
|
1 |
Lime
|
1 |
Risnudlar
|
250 g |
Srirachasås
|
|
Färsk koriander, mynta eller thaibasilika
|
1 kruka |
Gör så här
Buljong:
Näringsvärden, per portion
Energi:
493 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 7,5 g |
Protein: | 25 g |
Kolhydrater: | 71 g |
Fett: | 11 g |

