Picklade ägg

Picklade ägg

60+ min Buffé
Rödbetspicklade ägg toppade med knallgrön krassekräm är ett vackert och smakrikt inslag på bordet. Passar alldeles utmärkt att servera till påsk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/picklade-agg/

Gör så här

  • Skala och grovriv rödbetan. Lägg i en kastrull och tillsätt socker, vinäger, vatten, lagerblad, peppar och salt. Låt sjuda under lock ca 30 min. Ställ kallt att svalna.
  • Koka äggen 6–7 min. Spola i kallt vatten och skala äggen. Lägg i en glasburk och sila över den kalla lagen.
  • Låt stå i kyl, gärna över natten.
Krassekräm:
  • Klipp ner krassen och lägg i en mixerbunke. Värm oljan till 50°. Häll oljan över krassen och mixa till en slät och grön olja.
  • Vispa crème fraiche tills den blir riktigt fast. Rör ner färskost och örtolja. Smaka av med salt.
  • Halvera äggen och toppa med krassekrämen.
Klart!
Energi:

214 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Färsk rödbeta
1
Strösocker
1 dl
Rödvinsvinäger
1½ dl
Vatten
5 dl
Lagerblad
2
Svartpepparkorn
8
Salt
1 tsk
Ägg
8
Krassekräm:
Buskkrasse eller 20 g smörgåskrasse
40 g
Matolja
½ dl
1 dl
150 g