Pizza bianca vegetariana

Pizza bianca vegetariana

60+ min
Pizza utan tomatsås kallas bianca. Lägg grönsakerna i grupper så att alla kan välja sina favoriter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizza-bianca-vegetariana/

Gör så här

Pizzadeg med durumvete:
  • Blanda jäst, vatten, honung, salt och olja i en degbunke, rör tills allt löst sig.
  • Tillsätt mjölet lite i taget och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 2 tim.
  • Sätt ugnen på 275°.
  • Rör ihop crème fraiche med smulad vitost, peppar och vitlök.
  • Skiva zucchini, tomat och paprika. Skölj spenaten och låt oliverna rinna av.
  • Dela degen i 4 bitar. Kavla ut dem till tunna rundlar, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Bred ut crème fraicheblandningen på pizzorna.
  • Fördela savoykål, zucchini, tomat, paprika, spenat och oliver i grupper på pizzorna. Strö över osten.
  • Grädda pizzorna högt upp i ugnen 5-7 min.
  • Ringla över olja och oregano innan servering.
Klart!
Energi:

1000 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 96 g
Fett: 54 g

Ingredienser

Pizzadeg med durumvete:
Jäst á 50 g
0,3 pkt
Kallt vatten
3 dl
Flytande honung
1½ tsk
Salt
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl special
6 dl
Durumvetemjöl
2 dl
Fyllning:
2 dl
150 g
Svartpeppar
1 krm
Pressad vitlöksklyfta
1
Zucchini
1
Tomater
2
Röd paprika
1
Babyspenat
60 g
Strimlad savoykål
2 dl
Urkärnade svarta oliver
1½ dl
150 g
Olivolja
2 msk
Torkad oregano
1 tsk