Pizza bolognese med vitost och oliver

Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza bolognese med vitost och oliver

Har du köttfärssås över eller bara är sugen på en kryddig pizza ska du prova den här. Hittar du inte färdig pizzadeg kan du såklart göra din egen, recept finns här på arla.se.

Ingredienser

Köttfärssåsen:

Nötfärs
200 g
Gul lök
½
Morot
½
Pressad vitlöksklyfta
1
2 msk
Vatten
½ dl
Krossade tomater à 400 g
½ burk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Pizza:

Kyld pizzadeg ca 400 g
1
150 g
Urkärnade kalamataoliver
1 dl
Rökt paprikapulver
½ tsk
Malen spiskummin
½ tsk
Babyspenat
30 g

Gör så här

Köttfärssås:

  • Skala och hacka löken. Skala moroten och riv den grovt.
  • Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg i färsen och fortsätt steka under omrörning tills färsen smular sönder.
  • Tillsätt morot, vatten, krossade tomater och kryddor. Rör om och låt sjuda ca 15 min.

Pizza:

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
  • Bred ut köttfärssåsen på degen. Smula över osten och strö över oliver, paprikapulver och spiskummin. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Strö över spenaten innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

530 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/pizza-bolognese-med-vitost-och-oliver/