Pizza Italiano med vitost

1 tim Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza Italiano med vitost

Hembakad pizza med smakrik vitost och klassisk italiensk topping.

Ingredienser

Pizzadeg

Jäst
25 g
Ljummet vatten max 37ᵒ
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Vetemjöl
6 dl

Tomatsås:

Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Krossade tomater, 400 g
1 burk
Strösocker
½ tsk
Salt
½ tsk

Topping innan gräddning:

Purjolök, ca 10 cm
¼
1 burk
Svarta oliver
1½ dl
2 dl

Topping efter gräddning:

Parmaskinka i skivor
100 g
Blad av färsk basilika eller mangoldskott
2 dl

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull, tillsätt tomater, socker och salt.
  • Koka på svag värme 20-30 min. Låt svalna.
  • Kavla ut degen till 4 tunna bottnar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Bred över tomatsåsen.
  • Strimla purjolöken. Häll av oljan från osten men spara lite till garnering.
  • Fördela purjolök, vitost, oliver och den rivna osten på pizzorna. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
  • Toppa pizzorna med parmaskinka och basilika eller mangoldskott. Ringla över lite av oljan från osten.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

730 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 29 g
Kolhydrater: 74 g
Fett: 34 g
https://www.arla.se/recept/pizza-italiano-med-vitost/