Pizza Margherita
1 tim 30 min
Huvudrätt
Middag
•
&format=webp)
Pizza Margherita kan vara exakt hur god som helst! Som denna variant där vi långbakat tomaterna för att de ska bli extra söta och smakrika och toppat nygräddad Pizza Margherita med krämig och lyxig buffelmozzarella. Denna pizza är en fröjd för både öga och gom.
Ingredienser
Pizzadeg:
Jäst
|
50 g |
---|---|
Vatten, ljummet
|
5 dl |
½ dl | |
Vetemjöl
|
12 - 13 dl |
Flingsalt
|
2 tsk |
Långbakade tomater:
Cocktailtomater, gärna olika färger
|
300 g |
---|---|
Olivolja
|
1 msk |
Salt
|
2 krm |
Strösocker
|
2 krm |
Tomatsås:
Konserverade hela tomater, helst San Marzano
|
1 burk |
---|---|
Olivolja
|
2 msk |
Torkad oregano
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Topping:
300 g | |
Buffel mozzarella
|
3 |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Pizzadeg:
Långbakade tomater:
Tomatsås:
Pizza:
Serveringsförslag:
Baka gärna pizzorna med Kalljäst pizzadeg. Se recept på Arla.se.
Näringsvärden, per port
Energi:
909 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 39 g |
Kolhydrater: | 98 g |
Fett: | 39 g |

