Pizza med ädelost

1 tim 10 min Buffé Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza med ädelost

Pizza med ädelost och endiver, toppad med parmaskinka och valnötter kanske inte tillhör de vanligaste pizzafyllningarna. Men den är ovanligt god!

Ingredienser

Pizzadeg

Jäst
25 g
Ljummet vatten max 37°
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Siktat dinkelmjöl
6 dl

Fyllning:

Tomatsås för pizza eller pasta
4 dl
Endiver
2
140 g
Lufttorkad skinka t ex Parmaskinka
160 g
Valnötter
50 g

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och större delen av mjölet.
  • Arbeta till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper på plåtar.
  • Bred på tomatsåsen. Lägg endivblad på pizzorna och fyll bladen med ost. Grädda i 10-15 min.
  • Toppa den färdiggräddade pizzan med skinka och valnötter.
Klart!
https://www.arla.se/recept/pizza-med-adelost/