Pizza per tutti

1 tim Huvudrätt Lunch Middag Snabbmat
Pizza per tutti

En stor, härlig pizza med olika hörn för alla smaker. Gör den på egen pizzadeg eller köp färdig deg som bara rullas ut på plåten.

Ingredienser

Pizzadeg:

Jäst
25 g
Ljummet vatten max 37°
2½ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Siktat dinkelmjöl
6 dl

Enklaste tomatsåsen:

Konserverade körsbärstomater
400 g
Olivolja
½ dl
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Låt tomaterna rinna av. Mixa alla ingredienser till en slät sås.
  • Förbered toppingen. Se tips!
  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Stjälp upp degen på bakplåtspapper på en plåt och kavla ut den till en stor, tunn platta.
  • Bred på tomatsås, lägg på mozzarella och den fyllning du vill ha.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Ringla över en god olivolja och toppa den färdiga pizzan med rucola.
Klart!

Familjens favoriter-tips! - Strimlad skinka & tunt skivade champinjoner - Grillad zucchini, marinerade kronärtskockor & körsbärstomater - Sardeller, kapris & svarta oliver - Chèvre, pinjenötter & prosciutto* * Lägg på toppingen efter att pizzan kommit ut ur ugnen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

730 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/pizza-per-tutti/