Pizzadeg på cottage cheese
Nytt

Pizzadeg på cottage cheese

1 tim Mellanmål Lunch
Det funkar att göra pizzadeg på cottage cheese! Degen blir mättande och god, inte riktigt lika krispig som en klassisk pizza, men ändå riktigt bra - och lättlagad! Vi toppar denna pizza med sardeller, kapris, avokado, tomat, kapris och citron.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizzadeg-pa-cottage-cheese/

Gör så här

  • Sätt in en plåt i ugnen och värm den till 225° eller 200° varmluft.
  • Häll cottage cheese och ost i en bunke. Blanda mjöl med bakpulver. Blanda ner i bunken och knåda till en slät deg.
  • Kavla ut degen till en rund pizza på bakplåtspapper.
  • Bred på tomatsås och fördela sardellerna på pizzan. Toppa med osten.
  • Dra över pizzan med bakplåtspappret till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  • Halvera gröp ur och skiva avokadon. Klyfta tomaterna.
  • Toppa nygräddad pizza med rucola, grönsaker, kapris och finrivet citronskal. Strö över chili flakes och salt. Servera direkt
Klart!
Energi:

750 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Topping:
Tomatsås
½ dl
1½ dl
Sardellfiléer
5
Vid servering:
Rucola eller ärtskott
65 g
Avokado
1
Cocktailtomater
5
Kapris
2 msk
Citron, finrivet skal
1
Chili flakes
Flingsalt