Pizzetta bianca med örter och pancetta

Pizzetta bianca med örter och pancetta

60+ min Huvudrätt
Små och goda pizzor utan tomatsås toppade med ost, pancetta och massor med färska örter. Servera pizzorna som plockmat en fredagkväll, aptitretare eller på buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pizzetta-bianca-med-orter-och-pancetta/

Gör så här

Pizzadeg:
  • Värm vattnet till max 37°.
  • Smula jästen och rör samman med vatten, honung och olivolja, gärna i en köksmaskin. Tillsätt mjölet och blanda på låg hastighet ca 10 min till en smidig deg.
  • Tillsätt salt och blanda ytterligare några minuter. Låt jäsa till dubbel storlek under handduk ca 30 min.
Pizzetta:
  • Sätt ugnen på 250°.
  • Skala svartrötterna och dela dem en gång på mitten.
  • Koka dem mjuka i saltat vatten och spola dem kalla. Skär dem i tunna skivor.
  • Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
  • Hacka rucola och basilika grovt och blanda med lök, vitlök, timjan och olivolja.
  • Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 delar. Kavla ut till tunna ovaler och lägg dem på en plåt.
  • Lägg på ostarna och svartrot och ringla över örtoljan.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 min.
  • Toppa med pancetta och garnera gärna med extra örter och rucola.
Klart!
Energi:

625 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Pizzadeg:
Vatten
2 dl
Jäst
10 g
Honung
1 tsk
Olivolja
2 msk
Vetemjöl
4½ dl
Salt
1 krm
Pizzetta:
Svartrötter
2
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
Rucola
30 g
Plockad färsk basilika
1 dl
Färsk timjan
1 msk
Olivolja
½ dl
75 g
50 g
Pancetta
8 skivor