Plommonchutney med valnötter

40 min
Frysbar
Plommonchutney med valnötter

Vacker chutney på plommon med smak och krisp av rostade valnötter. Plommonchutney är gott till ostbrickan eller som tillbehör till söndagssteken.

Ingredienser

Plommon, gärna Victoria el Opal
500 g
Vatten
½ dl
Vaniljstång
½
Syltsocker
200 g
Valnötter
1½ dl

Gör så här

  • Dela och kärna ur plommonen. Skär i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull, tillsätt vatten och vaniljstång.
  • Koka plommonen mjuka, ca 10 min. Tillsätt socker och koka ca 5 min.
  • Rosta valnötterna i en torr, varm stekpanna. Vänd ner dem i chutneyn.
  • Häll i rengjorda syltburkar och sätt på locket direkt. Förvara plommonchutneyn i kyl.
Klart!

Näringsvärden, per recept

Energi:

1436 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 257 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/plommon--och-valnotschutney/