Porterstek
2 tim 30 min
Huvudrätt
Middag
•

Samla familj eller vänner runt ett härligt långkok. Köttet får mustig och lite söt smak av öl och svartvinbärssaft, servera gärna på klassiskt vis med gelé eller lingon.
Ingredienser
Fransyska
|
1½ kg |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Porter à 33 cl
|
2 flaskor |
Konc svartvinbärssaft
|
1 dl |
Kinesisk soja
|
½ dl |
Vitpepparkorn
|
7 |
Enbär
|
7 |
Torkad timjan
|
1 krm |
3 dl | |
Majsstärkelse
|
1 msk |
Salt
|
|
Vitpeppar
|
Rostad potatis:
Delikatesspotatis
|
1½ kg |
---|---|
2 msk | |
Flingsalt
|
1 tsk |
Brysselkål
|
500 g |
---|---|
Svartvinbärsgelé
|
1 dl |
Gör så här
Rostad potatis:
Näringsvärden, per port inkl tillbehör
Energi:
640 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 46 g |
Kolhydrater: | 55 g |
Fett: | 21 g |

