Potatis- och purjolökssoppa med linstopping

15 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Potatis- och purjolökssoppa med linstopping

Med färdigkokta linser på burk har du maten på bordet på tio minuter. Servera gärna soppan med ett gott bröd också.

Ingredienser

1 liter
Kokta torkade röda linser
3 dl
150 g
Citron
rivet skal av ½
Saltrostade solroskärnor
2 msk
Klippt krasse
½ ask

Gör så här

  • Häll av och skölj linserna. Mosa ihop linser med ost och citronskal.
  • Värm soppan under omrörning.
  • Servera med linstoppingen och strö över solroskärnor och krasse.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

355 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 16 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/potatis--och-purjolokssoppa-med-linstopping/