Potatisbullar med rårörda lingon
45 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Det här är ett recept på klassiska potatisbullar med rårörda lingon som är en familjefavorit och kan göras snabbt av både stora och små kockar till en god, näringsrik och mättande lunch. Extra bra är att det även är klimatsmart mat. Mer potatisbullar åt alla!
Ingredienser
Potatisbullar:
Mjölig potatis t ex King Edward
|
1 kg |
---|---|
Salt
|
2 tsk |
Ägg
|
1 |
Potatismjöl
|
½ dl |
4 dl |
Till stekning:
Panko eller vanligt ströbröd
|
1 dl |
---|---|
3 msk |
Rårörda lingon:
Lingon
|
3 dl |
---|---|
Rårörsocker
|
1 dl |
Tillbehör:
2 dl | |
Blandade grönsaker tex rivna morötter och vitkål
|
300 g |
Gör så här
Rårörda lingon:
Potatisbullar:
Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström
Näringsvärden, per port
Energi:
735 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 11,3 g |
Protein: | 27,3 g |
Kolhydrater: | 95,3 g |
Fett: | 26,8 g |

