Potatisbullar med rårörda lingon

Potatisbullar med rårörda lingon

45 min Huvudrätt
Det här är ett recept på klassiska potatisbullar med rårörda lingon som är en familjefavorit och kan göras snabbt av både stora och små kockar till en god, näringsrik och mättande lunch. Extra bra är att det även är klimatsmart mat. Mer potatisbullar åt alla!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatisbullar-med-rarorda-lingon/

Gör så här

Rårörda lingon:
  • Blanda lingon och socker i en bunke. Mosa och rör väl.
  • Fortsätt att röra om flera gånger medan du lagar potatisbullarna, då smälter sockret.
Potatisbullar:
  • Skala och halvera potatisarna. Koka dem mjuka i en kastrull med vatten och 1 tsk salt. Häll av vattnet och låt potatisen svalna i 5 min. Stöt dem väl med potatisstöt.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop. Forma till åtta biffar och vänd dem i ströbrödet.
  • Smält smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek potatisbullarna 4-5 min på medelvärme på båda sidor tills de har fått fin färg.
  • Servera potatisbullarna med rårörda lingon, cottage cheese och grönsaker.
Klart!

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström

Energi:

680 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 84 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Potatisbullar:
Mjölig potatis t ex King Edward
1 kg
Salt
2 tsk
Ägg
1
Potatismjöl
½ dl
4 dl
Till stekning:
Panko eller vanligt ströbröd
1 dl
3 msk
Rårörda lingon:
Lingon
3 dl
Rårörsocker
1 dl
Tillbehör:
2 dl
Blandade grönsaker tex rivna morötter och vitkål
300 g