Potatispaté med senap

Potatispaté med senap

60+ min Buffé Huvudrätt Förrätt
Vegetarisk paté med god smak av rödlök, dill och senap. Jättegott tillbehör till grönsaksrätter eller kött och fisk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatispate-med-senap/

Gör så här

  • Sätt på ugnen på 175°.
  • Lägg ett smörpapper i botten på en smord, avlång form ( 1 ½ liter).
  • Skala och skiva potatisen tunt, helst i matberedare. Lägg den i formen.
  • Skala och finhacka löken. Blanda lök, dill, senap, ägg, vispgrädde och mjölk. Häll det över potatisen.
  • Grädda i nedre delen av ugnen tills potatisen känns mjuk ca 1 ¼- 1 ½ tim.
  • Låt patén kallna och stjälp upp den. Slå in patén i folie och förvara i kylen till serveringen.
  • Skär patén i skivor och garnera med färsk dill.
Klart!

Ingredienser

Mjölig potatis
1 kg
Rödlök
1
Finhackad färsk dill
1 dl
Skånsk senap
1 dl
Salt
1½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
4
2 dl
½ dl