Potatisplättar

45 min Huvudrätt Lunch
Potatisplättar

Klassiska potatisplättar serverade med rårörda lingon, krispigt bacon och KESO® Cottage cheese. Det är ett utmärkt sätt att ta tillvara på kokt potatis som blivit över. Bara att grovriva potatisarna och blanda ner i en pannkakssmet. Gott, krispigt och lätt att laga!

Ingredienser

Vetemjöl
3 dl
6 dl
Ägg
3
Salt
½ tsk
Potatisar, kokta kalla
4
2+ 2 msk

Till servering:

250 g
Rårörda lingon
1 dl
Bacon
ev. 120 g

Inkluderad

Rårörda lingon
10 min
Rårörda lingon
(50)

Gör så här

  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resterande mjölk, ägg och salt.
  • Låt smeten svälla ca 10 min.
  • Riv de kalla kokta potatisarna på den grova sidan på rivjärnet. Rör ner i smeten.
  • Smält 2 msk smör och vispa ner i smeten.
  • Grädda tunna potatisplättar i lite smör i plättlagg eller stekpanna, ca 1 min per sida.
  • Servera nygräddade potatisplättar med cottage cheese, rårörda lingon och ev nystekt bacon.

Serveringsförslag:

Rårörda lingon
10 min
Rårörda lingon
(50)
Klart!

Näringsvärden, per port exkl. bacon

Energi:

591 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/potatisplattar/