Potatisplättar
45 min
Huvudrätt
Lunch
•
&format=webp)
Klassiska potatisplättar serverade med rårörda lingon, krispigt bacon och KESO® Cottage cheese. Det är ett utmärkt sätt att ta tillvara på kokt potatis som blivit över. Bara att grovriva potatisarna och blanda ner i en pannkakssmet. Gott, krispigt och lätt att laga!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Vetemjöl
|
3 dl |
---|---|
6 dl | |
Ägg
|
3 |
Salt
|
½ tsk |
Potatisar, kokta kalla
|
4 |
2+ 2 msk |
Till servering:
250 g | |
Rårörda lingon
|
1 dl |
Bacon
|
ev. 120 g |
Inkluderad
Gör så här
Serveringsförslag:
Näringsvärden, per port exkl. bacon
Energi:
591 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 24 g |
Kolhydrater: | 67 g |
Fett: | 24 g |

