Potatispuré med syrad grädde

45 min
Potatispuré med syrad grädde

Ugnsrosta skalet till sötpotatisen tillsammans med quinoa och toppa med potatisskal och fint skuren gräslök. Syrad grädde i kombination med sötpotatisen smakar fantastiskt. Receptet är skapats av Johan Backéus, Årets kock 2017.

Ingredienser

Sötpotatis
700 g
Quinoa
2 msk
3 dl
Salt
Finhackad färsk gräslök
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Tvätta och skala potatisen. Torka skalet tillsammans med quinoan i ugnen ca 30 min. Låt svalna och krossa skalet till mindre bitar.
  • Koka sötpotatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Lägg tillbaka i kastrullen och tillsätt grädden.
  • Värm under omrörning till en slät puré. Smaka av med salt och toppa med rostade potatisskal, quinoa samt gräslök.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

380 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/potatispure-med-syrad-gradde/