Potatissallad med bacon och gurka

20 min Lunch
Potatissallad med bacon och gurka

Smarrig potatis blandas med gräddfil och toppas med bacon och gurka. Gott för sig själv eller som tillbehör till kyckling.

Ingredienser

Kokt kall färskpotatis
750 g
Paket tärnat bacon à 140 g
1
Gurka
½
2 dl
Majonnäs
2 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Stek baconet knaprigt i en stekpanna, låt rinna av på hushållspapper.
  • Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skär gurkan i halvmånar.
  • Rör ihop gräddfil, majonnäs, salt och peppar i en skål.
  • Dela potatisen i halvor och vänd ner i såsen. Strö över bacon och gurka.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

385 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 31 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/potatissallad-med-bacon-och-gurka/