Potatissallad med grön dressing och cheddarost

Buffé Lunch
Potatissallad med grön dressing och cheddarost

Pigg och grön potatissallad som är god både till varmrökt lax och tunt skivad rostbiff.

Ingredienser

Delikatesspotatis
750 g

Grön dressing:

Babyspenat
80 g
Bladpersilja
100 g
Sardellfiléer à 85 g
½ burk
Olja
¾ dl
Dijonsenap
1 msk
1 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Broccoli
250 g
Fänkål
1
Babyspenat
80 g
150 g
Saltrostad mandel
½ dl

Gör så här

  • Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

Grön dressing:

  • Mixa spenat, persilja, sardeller, olja och senap slätt. Vänd ner yoghurten, salta och peppra.
  • Dela broccolin i små buketter, skala och skiva stammen. Koka ca 1 min i lättsaltat vatten.
  • Dela potatisen i mindre bitar. Blanda potatis och broccoli med dressingen.
  • Skiva fänkålen tunt. Tärna osten. Grovhacka mandeln.
  • Lägg spenaten på ett fat och lägg potatissalladen ovanpå. Toppa med fänkål, cheddar och mandel.
Klart!

Näringsvärden, per bufféport

Energi:

185 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 11 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/potatissallad-med-gron-dressing-och-cheddarost/