Potatisstomp

40 min
Potatisstomp

Stomp är mos med lite grövre bitar. Smaksatt med finrivet citronskal och smakrik cheddarost passar det bra till både långkokta grytor och snabbstekta fiskpinnar.

Ingredienser

Mjölig potatis
800 g
2 dl
2 dl
25 g
Citron
finrivet skal av ½
Malen vitpeppar
1 krm
Salt
2 krm

Gör så här

  • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet.
  • Värm mjölken i en kastrull.
  • Stöt potatisen grovt och rör i mjölk, ost, smör och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

180 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 6 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/potatisstomp/