Potatissvarv med harissadipp

40 min Buffé
Potatissvarv med harissadipp

Potatissvarvarna blir snyggast om spetten får sväva fritt i en form. Ta då en form som är lite kortare än träspetten och häng spetten längs kanterna.

Ingredienser

50 g
Potatisar
12
Salt
1 tsk
Svartpeppar

Harissadipp:

2 dl
Harissa
2 msk
Salt

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Smält smöret. Om du har en potatissvarv - svarva potatisen och trä upp på spett.
  • Om du inte har en svarv - trä upp potatisarna på spett. Skär ett snitt med en liten vass kniv i ena änden av potatisen, snett in mot spettet. Snurra på spettet medan du skär tills du har en spiral av hela potatisen.
  • Separera spiralen försiktigt och pensla med smör. Salta och peppra. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

Harissadipp:

  • Rör ihop crème fraiche och harissa. Smaka av med salt.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

435 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 28 g
https://www.arla.se/recept/potatissvarv-med-harissadipp/