Proteinbröd

1 tim 10 min Frukost Mellanmål
Frysbar
Proteinbröd

Ett lättlagat bröd bakat på KESO® Cottage cheese, havremjöl, bikarbonat och ägg. Vi har smaksatt detta proteinbröd med torkad fänkål och kummin. När brödet är klart lyfter du ut det ur brödformen och låter det svalna på galler. Toppa proteinbrödet med dina favoriter! Om det blir bröd över är det bästa att skiva upp och frysa in!

Ingredienser

Ägg
3
Havremjöl
7 dl
Bikarbonat
2 tsk
Fänkålsfrön, mortlad
½ tsk
Hel kummin, mortlad
½ tsk
Salt
½ tsk
500 g

Garnering:

Solroskärnor
1 dl
Flingsalt
1 tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft.
  • Vispa äggen luftiga med en elvisp.
  • Blanda ner övriga ingredienser. Rör ihop till en kladdig deg.
  • Lägg bakplåtspapper i en limpform, ca 1 ½ liter.
  • Häll ner den lösa degen i formen och jämna till toppen. Strö över solrosfrön och salt.
  • Grädda proteinbrödet längst ner i ugnen ca 60 min. Täck över med bakplåtspapper om brödet får för mycket färg.
  • Låt proteinbrödet svalna helt på galler innan du skär brödet i skivor.
Klart!

Näringsvärden, per 100 g

Energi:

222 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 3,3 g
Protein: 12 g
Kolhydrater: 24,9 g
Fett: 8,2 g
https://www.arla.se/recept/proteinbrod/