Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Provencalskt räkris
Provencalskt räkris
30 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Crème fraiche med saffran - pricken över i till vårt fräscha räkris.
Andra liknande recept
45 min
Torskrygg i ugn
(116)
1 tim
Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök
(727)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(540)
25 min
Pad thai
(304)
60+ min
Langos
(53)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Koka riset. Skala räkorna och tina ärterna.
Spola riset i kallt vatten. Rör ner olivolja, timjan och pressad vitlök.
Skär tomaterna i bitar och salladen i strimlor. Blanda riset med räkor och grönsaker.
Servera crème fraiche till räkriset.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
350 kcal
Protein:
24 g
Kolhydrater:
34 g
Fett:
13 g
Ingredienser
Räkor med skal
1 kg
Ris
1½ dl
Frysta ärter
125 g
Olivolja
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitlöksklyfta
1
Tomater
4
Huvud isbergssallad
½
Sås:
Arla Köket® Lätt crème fraiche saffran & tomat
2 dl
Andra liknande recept
45 min
Torskrygg i ugn
(116)
1 tim
Ramen med biff, brynt smör och svart vitlök
(727)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(540)
25 min
Pad thai
(304)
60+ min
Langos
(53)
1 tim
Paella
(447)
30 min
Pasta med räkor och vitlök
(81)
60+ min
Crepes med räkfyllning
(82)
Budget
Rårakor
(37)
Räksallad med Rhode Island
(140)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum