Pumpabröd

Pumpabröd

60+ min Mellanmål Frukost
Små och luftiga pumpabröd som med fördel kan jäsa över natten. Bröden får fin färg och smak av pumpapuré. Servera gärna dessa bröd till en soppa, på buffén eller som en härlig ostmacka. Den söta formen på bröden får du till genom att binda ett steksnöre runt bröden innan de jäser. Snöret klipper du sedan bort innan servering.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pumpabrod-med-youghurt/

Gör så här

  • Skär pumpan i bitar. Koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Slå bort vattnet och mixa till en slät puré.
  • Smula ner jästen en bunke. Tillsätt vatten, pumpapuré, smör-&rapsolja, yoghurt, ev salvia, salt och det mesta av mjölet.
  • Arbeta degen smidig ca 5 min. Låt jäsa i kyl minst 4 tim eller över natten.
  • Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och forma till 12 bollar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 min.
  • Värm ugnen till 250°.
  • Baka i mitten av ugnen 10–12 min. Låt svalna på galler.
Klart!

Om du vill jäsa brödet över natten ska alla råvaror vara kalla när de blandas.

Energi:

232 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Skalad butternutpumpa
200 g
Jäst
10 g
Vatten
1 dl
1 dl
1 dl
Torkad salvia
ev 1 tsk
Salt
1 tsk
Vetemjöl (ca 9 dl)
540 g