Pumpakaka
1 tim
Buffé
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
Detta är en underbart saftig pumpakaka med smak av kanel, muskotnöt, kryddnejlika och ingefära. Pumpakakan bakas med ricotta, vilket gör den extra saftig. När kakan har svalnat helt toppas den med en brynt smörfrosting. Pumpakakan garneras med rostade pinjenötter och mynta. Hittar du ätliga blommor är de vackra att strö över!

Johanna Westman

Ingredienser
Skalad pumpa
|
300 g |
---|---|
Mandelspån, till formen
|
50 g |
100 g | |
1 dl | |
Ägg
|
4 |
Strösocker
|
1½ dl |
Ricotta
|
250 g |
Mandelmjöl
|
3 dl |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Vaniljsocker
|
2 tsk |
Malen kanel
|
3 tsk |
Malen ingefära
|
1 tsk |
Malen muskot
|
1 krm |
Malen kryddnejlika
|
1 krm |
Salt
|
1 krm |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Brynt smörfrosting:
125 g | |
Florsocker
|
2 dl |
300 g | |
Vaniljpulver
|
2 krm |
Garnering:
Rostade pinjenötter
|
50 g |
---|---|
Färsk mynta
|
|
Ätbara blommor
|
Gör så här
Brynt smörfrosting:
Näringsvärden, per bit
Energi:
532 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 11 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 38 g |

