Pumpapaj med vitost
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
Pumpan ger pajens fyllning en liten söt smak vilket passar fint till den salta vitosten och kryddiga salvian. Toppa gärna med knapriga rostade hasselnötter och färska örter. Pumpapajen blir perfekt på höstens alla kalas.

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
150 g | |
Vetemjöl
|
3 dl |
Kallt vatten
|
1 msk |
Fyllning:
Skalad butternutpumpa eller muscat
|
400 g |
---|---|
50 g | |
1 dl | |
Ägg
|
3 |
Strimlad färsk salvia eller 1 tsk torkad
|
1 msk |
Salt
|
½ tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
200 g | |
Rostade hasselnötter, grovhackade
|
½ dl |
Färska örter, till garnering
|
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
595 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 14 g |
Kolhydrater: | 26 g |
Fett: | 47 g |

