Pytt i panna

Huvudrätt Kvällsmat Lunch Matlåda Middag
Pytt i panna

Grundrecept på pytt i panna - en svensk klassiker som kan varieras på många sätt. Pytt i panna brukar oftast serveras med skivade inlagda rödbetor och stekt ägg.

Ingredienser

Gula lökar
2
Kokta, skalade potatisar
6
Kokt eller stekt benfritt nötkött, tärnat
ca 300 g
Korv t ex falukorv
ca 200 g
3 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk persilja
½ dl

Till servering:

Skivade inlagda rödbetor
Stekt ägg

Gör så här

  • Skala och hacka löken fint. Skär potatis, kött och korv i små tärningar. Stek lök, potatis, kött och korv var för sig i smör i en stekpanna.
  • Blanda sedan allt i pannan och smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera med stekt ägg och skivade inlagda rödbetor.
Klart!

Nötköttet kan även bytas ut mot fläskkött.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

450 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 27 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/pytt-i-panna/