Pytt i panna
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Matlåda
Middag
•
&format=webp)
Grundrecept på pytt i panna - en svensk klassiker som kan varieras på många sätt. Pytt i panna brukar oftast serveras med skivade inlagda rödbetor och stekt ägg.
Ingredienser
Gula lökar
|
2 |
---|---|
Kokta, skalade potatisar
|
6 |
Kokt eller stekt benfritt nötkött, tärnat
|
ca 300 g |
Korv t ex falukorv
|
ca 200 g |
3 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Till servering:
Skivade inlagda rödbetor
|
|
---|---|
Stekt ägg
|
Gör så här
Nötköttet kan även bytas ut mot fläskkött.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
450 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 27 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 23 g |

