Quesadillas med flankstek och ananas- och avokadosalsa

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Quesadillas med flankstek och ananas- och avokadosalsa

Rökigt och lite hett med fruktiga toner från den brasilianska salsan. Koriander är Brasiliens svar på vår persilja.

Ingredienser

Flankstek
600 g
½ dl
Rökt paprikapulver
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm

Ananas- och avokadosalsa:

Ananas
1
Lime, ca 2 msk
saften av 2
Rårörsocker
2 msk
Avokados
2
Hackad färsk koriander
1 dl

Gör så här

  • Blanda smör-&rapsolja, paprikapulver, salt och peppar. Pensla på köttet. Grilla 3-5 min på varje sida.
  • Skala och dela ananasen i 6 klyftor, skär bort stammen. Grilla klyftorna på hög värme.
  • Skiva ananasen tunt och lägg i en skål. Dela, kärna ur och tärna avokadon och lägg i skålen.
  • Rör ihop limesaft med socker och blanda med ananas och avokado. Strö över koriander.
  • Skär köttet i tunna skivor och fördela på 4 tortillabröd. Toppa med ostskivor.
  • Lägg på resterande tortillabröd och tryck till lätt. Stek ca 2 min på varje sida i smör-&rapsolja.
  • Skär dem i bitar och servera med salsan.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

860 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 52 g
Kolhydrater: 71 g
Fett: 39 g
https://www.arla.se/recept/quesadillas-med-flankstek-och-ananas--och-avokadosalsa/