Rabarberchutney

45 min
Rabarberchutney

Spara våren på burk och låt den ge smak till sommarens grillkvällar. Rabarberchutney passar utmärkt till ljust kött som fläsk, kalv och kyckling.

Ingredienser

Rabarber
350 g
Gul lök
1
2 msk
Strösocker
3 dl
Kanelstång
1
Vatten
3 msk
Sambal oelek
½ tsk

Gör så här

  • Skär rabarbern i skivor. Skala och grovhacka löken.
  • Fräs rabarber och lök i smör i en kastrull. Tillsätt socker, kanelstång och vatten.
  • Låt koka utan lock 20–30 min tills det tjocknat. Rör om då och då. Smaksätt med sambal oelek.
  • Häll chutneyn i en väl rengjord burk. Förvara kallt.
Klart!

Rabarbern går att byta ut mot syrliga äpplen i små bitar.

Näringsvärden, per recept

Energi:

1350 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 270 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/rabarberchutney/