Rabarbergazpacho med dillklick

Rabarbergazpacho med dillklick

20 min Buffé Förrätt
Gazpacho med rabarber och dill är jättegott som förrättssoppa. Servera gärna en klick gräddfil samt sötsalta skorpor till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarbergazpacho-med-dillklick/

Gör så här

  • Dela och kärna ur paprikan.
  • Skär grönsaker, rabarber och vitlök i mindre bitar och mixa dem fint med olja och honung i mixer eller matberedare.
  • Smaka av med salt. Ställ kallt.
  • Blanda gräddfilen med dill, smaka av med salt.
Klart!
Energi:

140 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Gul paprika
1
Gurka
1
Tomater
2
Rabarber stjälkar
2
Vitlöksklyfta
1
Rapsolja
1 msk
Honung
1 tsk
Salt
1 tsk
2 dl
Hackad färsk dill
1 dl