Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rabarberglass
Rabarberglass
60+ min
Efterrätt
•
Se kommentarer
Rabarber i glassen ger en syrlig frisk avslutning på middagen.
Andra liknande recept
10 min
Vinbärs- och rabarbermilkshake
(11)
45 min
Rabarbersoppa
(33)
Smörstekt rabarber
(222)
Budget
Sherbet på rabarber och jordgubbar
(17)
Jordgubbsglass med apelsin och rabarber
(8)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär rabarbern i tunna skivor. Koka den i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt kallna.
Vispa grädden. Blanda äggulor och vaniljsocker.
Rör ner äggblandningen och rabarbern i grädden.
Häll smeten i en form och täck med plastfolie. Frys den i minst 3 tim.
Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 min före servering.
Garnera med rostad flagad mandel.
Klart!
Ingredienser
Späda rabarber
300 g
Vatten
½ dl
Strösocker
1 dl
Arla Ko® Vispgrädde
3 dl
Äggulor
2
Vaniljsocker
1 tsk
Rostade mandelspån
½ dl
Andra liknande recept
10 min
Vinbärs- och rabarbermilkshake
(11)
45 min
Rabarbersoppa
(33)
Smörstekt rabarber
(222)
Budget
Sherbet på rabarber och jordgubbar
(17)
Jordgubbsglass med apelsin och rabarber
(8)
60+ min
Rabarbersemifreddo med mandelbiskvier
(37)
Budget
60+ min
Glasstårta med rabarbersmak
(45)
Budget
15 min
Glasscoupe med rabarberkompott
(17)
60+ min
Rabarberglass med kvarg
(21)
20 min
Rabarbermilkshake
(42)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum