Rabarberkaka

Brunch Efterrätt Fika
Frysbar
Rabarberkaka

Saftig rabarberkaka med mandel. Underbar att laga när rabarbern kommer på våren. Vi har fyllt denna rabarberkaka med mandelmassa och bitar av rabarber. Servera med en generös slev vaniljsås och njut av att våren äntligen är här. Lätt att laga och lätt att älska!

Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör

Ingredienser

100 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Vetemjöl
2 dl
Mandelmjöl
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Bakpulver
2 tsk
1 dl

Fyllning:

Rabarber
4 stjälkar
Strösocker
1 msk
Mandelmassa
50 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning.
  • Blanda vetemjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner mjölblandningen och crème fraiche i smeten.
  • Ansa och skiva rabarbern. Blanda med sockret, lägg undan 1/4 och vänd ner resten i smeten. Bred ut smeten i formen.
  • Grovriv eller smula mandelmassan och strö på smeten i formen. Strö över den sparade rabarbern.
  • Baka i mitten av ugnen ca 40 min tills kakan fått fin färg och är genomgräddad. Känn efter med en provsticka. Ta ut och låt svalna.
  • Servera med vaniljsås.
Klart!

Näringsvärden, per bit utan vaniljsås

Energi:

331 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/rabarberkaka/