Rabarberkaka med cashewnötter

45 min Dessert Efterrätt Fika
Frysbar
Rabarberkaka med cashewnötter

Festfin rabarberkaka med sötsyrlig smak, krämig mitt och krispiga nötter på toppen. Den perfekta desserten till kalas och midsommar!

Ingredienser

150 g
Strösocker
2 dl
Ägg
3
1 dl
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk

Fyllning:

Rabarber
150 g
Potatismjöl
1 tsk
Saltrostade cashewnötter
1 dl
Vaniljsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Rör ihop smör, socker, ägg, gräddfil och mjöl blandat med bakpulver. Häll det i en smord och bröad form ca 24 cm i diameter
  • Skiva rabarbern och blanda med potatismjöl. Hacka nötterna grovt.
  • Strö först rabarber och sedan nötter över kakan. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Sikta över vaniljsocker vid servering.
Klart!

Det går bra att byta ut smöret mot Arla Köket Smör 60%.

Näringsvärden, per bit

Energi:

265 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/rabarberkaka-med-cashewnotter/