Rabarberpannacotta

2 tim 30 min Efterrätt
Frysbar
Rabarberpannacotta

Njut rabarber i en frisk kompott till söt pannacotta med vit choklad. Den syrade grädden passar fint till chokladen men går att byta ut mot vanlig vispgrädde om man vill.

Ingredienser

Vit choklad
50 g
Gelatinblad
2½ dl
Vaniljstång
½
1½ dl

Rabarberkompott:

Rabarber
1
Strösocker
1½ msk

Gör så här

  • Hacka chokladen.
  • Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, minst 5 min.
  • Koka upp syrad grädde med delad och urskrapad vaniljstång. Tillsätt gelatinbladen och chokladen, rör slätt.
  • Vänd ner chokladblandningen i yoghurten till en slät smet.
  • Häll upp i 4 portionsglas och låt stelna i kyl minst 2 tim.
  • Skär rabarbern i små bitar. Koka upp rabarber med socker, låt koka ca 5 min. Låt kallna.
  • Toppa pannacottan med rabarberkompotten.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

325 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/rabarberpannacotta/